Blog

Previous Next

Drie keer is scheepsrecht

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

AMERSFOORT - Voor Anna Yilmaz krijgt het winnen van Heel Holland Bakt mogelijk een leuk vervolg. De 29-jarige inwoonster van Amersfoort won zondag het populaire televisieprogramma en op sociale media werd gelijk geopperd om haar een taart te laten bakken voor de koninklijke familie. Inmiddels heeft de gemeente al contact met haar gezocht. Het is nog onduidelijk of dit over Koningsdag gaat. ,,Het zou fantastisch zijn om dat te mogen doen."

Lang moest Yilmaz haar mond houden. De opnames van Heel Holland Bakt vonden plaats in 2018. De finalisten van het populaire programma wisten al in oktober dat Anna de winnares was. ,,Als mensen erom vroegen, zei ik dat ze gewoon moesten kijken. Ik heb het alleen aan mijn omaatje verteld."

DRIE KEER IS SCHEEPSRECHT

Hoe verder Yilmaz in Heel Holland Bakt kwam, des te vaker zij herkend werd in Amersfoort. ,,Op straat werd ik regelmatig aangesproken en ook op sociale media kreeg ik leuke berichtjes. Dan merk je dat Amersfoort gezellig klein is en dat de inwoners trots waren. Leuk om te ervaren." Als klein meisje stond Yilmaz al met haar moeder en oma in de keuken, haar liefde voor bakken is altijd gebleven. ,,Ik had mij al twee keer eerder aangemeld om mee te doen, maar de derde keer was het pas scheepsrecht."

ZENUWACHTIG

Omdat de Amersfoortse als korporaal bij de marine in Den Helder werkt, is ze vaak op zee. Zo ook toen Yilmaz hoorde dat ze mee mocht doen aan het programma. ,,Gelukkig kon ik in de opnameperiode tijdelijk in Doorn werken. Mijn werk heeft mij altijd gesteund en ondanks dat er veel stoere mannen rondlopen, hebben ze vrijwel allemaal gekeken en kreeg ik leuke reacties." In totaal heeft Yilmaz 27 opdrachten uitgevoerd waarna ze afgelopen zondag als winnaar uit de bus kwam.

De soezentoren was daarbij wel het dieptepunt te noemen. ,,Verschrikkelijk", zegt ze nu met een lach. ,,Dat ging niet zo goed en was het enige moment waarop ik dacht dat ik eruit moest. Voor de rest fietste ik overal vrij gemakkelijk tussendoor, maar ondanks dat het op televisie anders leek, was ik elke keer weer super zenuwachtig."

NIEUWE AVONTUREN

Het avontuur zit er nu op. Met de hoofdprijs in haar achterzak is Yilmaz bezig met het schrijven van een eigen kookboek. ,,Ik wil de Turkse- en Nederlandse keuken daarin samenvoegen. Iets wat nog niet veel vaker is gedaan. Enkele recepten had ik al, maar veel bedenk ik ook nieuw. Super leuk om te doen."

Na het winnen werd Yilmaz bedolven onder de berichtjes, waarvan er eentje van de gemeente Amersfoort kwam. Door alle media aandacht na de finale heeft Anna nog geen kans gezien om in te gaan op hun bericht. ,,Of het voor Koningsdag is weet ik niet. Dat zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn. Ik bak met alle liefde een luchtige verjaardagstaart voor de koning."

Geschreven door: Jeroen van der Veer
Bron: De Stad Amersfoort

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram