Brood

Suikerbrood met stukjes stroopwafel

recipe detail
Voorbereiding

+/- 2 uur

recipe detail
Baktijd

40 - 45 minuten

recipe detail
Hoeveelheid

2 broden

recipe detail
Gelegenheid

Ontbijt

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

- Staande keukenmixer/handmixer

- Cakeblik 2 stuks (20 cm)

- Kwastje

Meng de bloem, zout, witte basterdsuiker, kaneel en rasp van een citroen in een kom.

Als je volle melk gebruikt verwarm je dit een beetje op het vuur. Gebruik je melkpoeder dan gebruik je lauw water uit de kraan en roer je de melkpoeder er doorheen.

Voeg het melkmengsel er bij en kneed het deeg voor ongeveer 15 minuten. Kneed met de hand de parelsuiker er door. Bol het deeg op en laat het voor 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.

Bestuif het aanrechtblad met bloem en leg het deeg erop. Sla het deeg plat en strooi nu de grof gehakte stoopwafel er over. Vouw het deeg een paar keer om en kneed alles goed door elkaar.

Vet 2 cakeblikken in met boter. Verdeel het deeg in twee gelijkmatige stukken en bol het zo op dat het in het blik past.

Laat het deeg weer rijzen tot het volume verdubbeld is.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrijk de twee suikerbroden met eidooier en bak het voor ongeveer 40-45 minuten goudbruin.

Haal het suikerbrood na het bakken gelijk uit het blik en laat het afkoelen op een taartrooster.

Tip: is het suikerbrood na een dag een beetje droog? Doe wat melk, 1 ei en wat vanillesuiker in een kom, week een snee suikerbrood in het beslag en bak het om en om in een koekenpan. Je hebt nu een heerlijk wentelteefje van suikerbrood!

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram