Cake

Brownie

recipe detail
Voorbereiding

20 min

recipe detail
Baktijd

+/- 40 min

recipe detail
Hoeveelheid

12 stuks

recipe detail
Gelegenheid

Voor bij de koffie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

- Bakvorm 24x20x3 cm

- Bakpapier

- Staande keukenmixer of handmixer

- Glazen kom

- Steelpan

- Spatel

Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

Doe de roomboter samen met 110 gr melk chocola in een glazen kom en smelt dit au bain-marie. Haal het daarna van het vuur en laat het een beetje afkoelen.

Klop ondertussen de suiker met de eieren luchtig.

Weeg de bloem, cacaopoeder en bakpoeder af en voeg dit samen met de zout toe aan het eiermengsel, klop alles goed door elkaar.

Giet beetje voor beetje de gesmolten boter en chocola bij het mengsel, dit kan een gaan spetteren dus let daarop.

Als je geen chocolade callets maar een reep gebruikt kun je deze nu in kleine stukjes hakken.

Voeg de chocola toe aan het beslag en spatel alles goed door elkaar.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag gelijkmatig.

Plaats de brownie in het midden van de oven en zet de wekker op 40 minuten.

Als de brownie uit de oven komt laat je het afkoelen in de vorm.

Ik vind de brownies altijd een dag na het bakken het lekkerst. Dus een tip van mij, bak de brownies een avond van te voren zo heb je de dag erna wat bij de koffie😊

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram