Hartig

Boterkoek met gekonfijte gember

recipe detail
Voorbereiding

24 uur

recipe detail
Baktijd

30-40 minuten

recipe detail
Hoeveelheid

± 12 personen

recipe detail
Gelegenheid

Vrienden / Familie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

  1. Elektrische handmixer of staande tafelmixer
  2. Boterkoekvorm of springvorm 22 cm
  3. Kwastje

GEMBER KONFIJTEN: Schraap de schil van de gemberwortel er met een lepel af en snijd de gember in kleine blokjes of reepjes. Kook de gember 25-30 minuten in genoeg water om alles onder te zetten. Vang 150 ml van het kookvocht op en breng dit met de suiker weer aan de kook. Voeg de gemberstukjes toe aan de suiker-gembersiroop en laat het 24 uur staan.

BOTERKOEK MAKEN: Verwarm de oven voor tot 170 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in. Kneed de bloem, de basterdsuiker, de boter en het zout tot een samenhangend deeg. Kneed hier 2-3 eetlepels van de uitgelekte, gekonfijte gember doorheen. Doe het deeg in de bakvorm en druk het met vochtige handen of met de bolle kant van een lepel glad. Bestrijk het deeg met een kwastje met de melk en maak er met een vork een mooi ruitjespatroon in. Bak de boterkoek in 30-40 minuten mooi goudbruin en laat hem minimaal 5 uur in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram