Hartig

Hartige taart met Chinese kool, courgette en champignons

recipe detail
Voorbereiding

30 min

recipe detail
Baktijd

30-35 minuten

recipe detail
Hoeveelheid

± 8 personen

recipe detail
Gelegenheid

Vrienden / Familie

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

Quichevorm 26 cm

Koekenpan

Staande keukenmixer/handmixer

Deegroller

Garde

 

Bodem: Doe de bloem, boter, zout, ei en 3 eetlepels koud water in een kom en mix het tot een mooi deeg. Als het deeg nog wat kruimelig is kun je nog een eetlepel koud water toevoegen. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een half uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Pak het deeg voorzichtig op of rol het deeg om de deegroller en rol het boven de bakvorm uit. Druk het deeg goed aan in alle hoekjes en snij met een mesje het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling: Snij alle groenten in grove stukken en bak dit samen met het uitgeperste teentje knoflook in de pan. Voeg de bami/nasi kruiden toe en daarna de ketjap. Roer alles goed door elkaar en haal daarna de pan van het vuur zodat de groenten nog lekker knapperig blijven. Meng in een andere kom de eieren met melk door elkaar, eventueel kun je daar ook nog wat zout/peper aan toevoegen. Verdeel de vulling over de bodem en giet het eiermengsel er overheen. Als je nog deeg over hebt is het leuk om de rand van de hartige taart nog te versieren. Bak de hartige taart in 30-35 minuten gaar in een oven die voorverwarmd is op 200 graden.

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram