Taart

Kardemomtaart met bosvruchtenvulling en mascarpone-frosting

recipe detail
Voorbereiding

15 min

recipe detail
Baktijd

+/- 50 min

recipe detail
Hoeveelheid

8-10 personen

recipe detail
Gelegenheid

Iets te vieren

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

- Staande keukenmixer of handmixer

- Ronde bakvorm 15 cm

- Bakspray

- Taartrooster

- Zeef

- Spatel

- Steelpan

- Houten pollepel

- Paletmes

 

Verwarm de oven voor op 175 ºC (hete lucht)

Klop voor het cakebeslag de eieren met de suiker in ± 5 min. luchtig met een mixer

Verwarm de melk samen met het vanillepoeder en roer dit door het eiermengsel

Zeef de bloem en voeg hem samen met het bakpoeder en de kardemom toe aan het eiermengsel. Roer alles goed door, zodat er geen klontjes ontstaan

Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ± 50 min. gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Is de prikker droog, dan kan de cake uit de oven. Laat de cake op een taartrooster afkoelen

Breng intussen voor de jamvulling het bevroren fruit samen met de geleisuiker in een steelpan aan de kook. Laat de jam daarna ± 5 min. zachtjes pruttelen en roer af en toe door met een houten pollepel

Giet de hete jam op een bord en laat afkoelen

Klop voor de frosting de slagroom stijf met de suiker en spatel de mascarpone erdoor

Snijd de taart overlangs in vier lagen van 1 à 1½ cm dik. Leg de onderste laag op een schaal en bestrijk met ⅓ van de jamvulling. Maak zo nog twee lagen en dek af met de laatste cakelaag

Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taart met de frosting en smeer deze uit, zodat een ‘naked’-effect ontstaat

Garneer de taart met het fruit en de bloemen

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram