Taart

Oranje Boven Cheesecake met Koninklijke koekjesss

recipe detail
Voorbereiding

10 min

recipe detail
Baktijd

+/- 40 min

recipe detail
Hoeveelheid

16 personen

recipe detail
Gelegenheid

Koningsdag

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

Springvorm van 24 cm doorsnede                        

Bakpapier                                                                 

Hand of staande keukenmixer                                  

Spatel                                                                             

Garde

Deegroller

Plasticfolie

Uitstekers in de vorm van een kroon

Spuitzakje       

BODEM Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier. Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig geheel. Doe het ei erbij, daarna de bloem en zout. Meng alles goed door elkaar en druk daarna het deeg op de bodem van de springvorm. Bak het 20 minuten en laat het daarna afkoelen

VULLING Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop 200 milliliter van de slagroom samen met de suiker stijf. Doe de andere 100 milliliter in een pannetje en verwarm dit boven een zacht vuurtje. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer alles goed met een garde. Voeg de gesmolten witte chocola toe aan de roomkaas en spatel het door, daarna gaat de stijfgeklopte slagroom erbij en als laatst voeg je de slagroom met gelatine toe. Giet het mengsel op de bodem en laat het een nacht opstijven in de koelkast. Haal de cheesecake uit de vorm en smeer de bovenkant vol met sinaasappelmarmelade. Daarna kun je de cheesecake versieren met de koningskoekjes.

KOEKJES Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het tot een stevig deeg. Rol het daarna in plasticfolie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten. Rol het deeg daarna uit op het werkblad waar een beetje bloem is gestrooid. Rol de plak uit tot 0,5 cm, steek daarna het deeg uit met de vormpjes. Leg het op een geklede bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in 10 a 15 min goudbruin. Laat ze daarna goed afkoelen.

GLAZUUR Voor het glazuur doe je de poedersuiker in een kommetje. Voeg daar een klein beetje water aan toe, er ontstaat nu een dik papje, daarna kun je de oranjekleurstof toevoegen. Doe het glazuur in een spuitzak en versier de koekjes. Voordat je ze op de cheesecake kunt leggen laat je ze eerst 10 a 15 min drogen.

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram