Taart

Zomerse kwarktaart met bosvruchten

recipe detail
Voorbereiding

recipe detail
Baktijd

3 uur opstijven in de koelkast

recipe detail
Hoeveelheid

12 personen

recipe detail
Gelegenheid

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Instructies

Dit is je bakgerei:

- Springvorm 22 cm

- Bakpapier

- Staande keukenmixer of handmixer

- Foodprocessor

- Steelpan

- Spatel

Maal de koekjes fijn met een foodprocessor. Doe de boter in de steelpan en smelt het op een laag vuurtje. Bekleed ondertussen de springvorm met bakpapier. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels, verdeel het gelijkmatig over de vorm en druk het aan met de onderkant van een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast zodat het stevig word.

Wel de blaadjes gelatine in koud water. Doe het diepvriesfruit samen met een scheutje water in een steelpan en breng dit ook de kook. Laat het daarna nog 5 minuten door pruttelen. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe. Laat het mengsel nu afkoelen.

Klop de slagroom met basterdsuiker op tot yoghurt dikte. Voeg kwark toe, en daarna spatel je de bosvruchten erdoor. Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat het een paar uur opstijven in de koelkast.

Garneer de kwarktaart met opgeklopte slagroom en vers fruit.

Beoordeling

Ingrediënten

Over Anna Bakt

Anna woont in Amersfoort, is korporaal bij de Koninklijke Marine en winnares van het populaire tv-programma 'Heel Holland Bakt' 2018/2019.

Instagram

Volg anna.bakt op Instagram